Пица

ден150

Состојки: Печурки 70%, сончогледово масло 13%, урда, пиперки, пире од домати, оригано, сол, влакна, регулатор на киселост Е330.

Просечна хранлива вредност на 100 g:
Енергија: 486 KJ (116 Kcal)
Протеини: 3,50 гр
Маснотии, вкупно 6,63 g Заситени: 0,72 g
Јаглехидрати: 10,62 g
Шеќери: 1,15 гр
Диететски влакна, вкупно: 2,12 g
NaCl: 2,22 g

MK