Урда и ореви

ден150

Состојки: Печурки 70%, сончогледово масло 10%, урда 12,7%, ореви 3,8%, сол, влакна, регулатор на киселост E330.

Просечна хранлива вредност на 100 g:
Енергија: 931 KJ (222 Kcal)
Протеини: 5,78 g
Маснотии, вкупно 20,42 g Заситени: 2,23 g
Јаглехидрати: 12,17 g
Шеќери: 0,60 гр
Диететски влакна, вкупно: 2,12 g
NaCl: 1,52 g

MK