Урда и паста од пиперки

ден150

Состојки: Печурки 70%, сончогледово масло 10%, сирење 10%, пиперки 10%, сол, влакна, регулатор на киселост E330.

Просечна хранлива вредност на 100 g:
Енергија: 430 KJ (103 Kcal)
Протеини: 4,03 g
Масти, вкупно 7,31 g Заситени: 0,83 g
Јаглехидрати: 4,46 g
Шеќери: 0,95 гр
Диететски влакна, вкупно: 2,33 g
NaCl: 1,81 g

MK